BEL ONS GRATIS NR
0800 99 203

BEVEILIGINGSGARANTIE

  • Depannage 24/24u in heel België aan de laagste prijs
  • Electriciens, schrijnwerkers en slotenmakers
  • Brand- en inbraakbeveiliging onder 1 dak
  • Transparante prijzen door web-shop euro-web.be
  • 1 fysieke winkel in Mechelen - Adegemstraat 45 
Contacteer ons >>
 

Wetgeving inbraakbeveiliging

Wetgeving inbraakbeveiliging

Sinds 1990 zijn er enkele wettelijke bepalingen opgesteld omtrent inbraakbeveiliging. Zo moet de plaatsing, conceptie en herstelling van alarmsystemen en alarmcentrales gebeuren door erkende beveiligingsfirma’s zoals Groep Eurolock.

Verschillende regels omtrent inbraakbeveiliging

Bovendien is het gebruik van alarmsystemen ook aan bepaalde regels onderworpen. Zo was het vroeger vereist om je alarmsysteem aan te geven bij de lokale politie, maar dit is sinds oktober 2007 niet langer nodig. Daarnaast is het wel zo dat:

  • De gebruikers van een alarmsysteem die aangesloten zijn bij een alarmcentrale, zelf geen aangifte meer moeten doen van hun alarmsysteem. De alarmcentrale zal dit in hun plaats doen.
  • De gebruikers van alarminstallaties die niet aangesloten zijn bij een alarmcentrale, zullen zelf hun alarmsysteem moeten aangeven aan het ‘meldpunt alarmsystemen’. Het ‘meldpunt alarmsystemen’ is een databank die beheerd zal worden door de administratie en die alle gegevens betreffende het alarmsysteem zal bevatten. De aangifte van het alarmsysteem dient te gebeuren door het invullen van een elektronisch formulier via het federaal e-loket.

Daarnaast zijn er ook wettelijke bepalingen vastgelegd omtrent de installatie, het onderhoud en het gebruik van alarmsystemen.

Regels voor inbraakbeveiliging voor de gebruikers

Ook voor de gebruiker zelf gelden er enkele wettelijke bepalingen, zoals het jaarlijks onderhouden van de alarminstallatie waarbij de gebruiker de keuze heeft dit te laten doen door een erkende firma of door zichzelf. Vervolgens wordt de gebruiker ook verantwoordelijk gesteld om na elke alarmmelding er voor te zorgen dat er bij het beveiligde goed een persoon aanwezig is op het ogenblik dat de politie ter plaatse komt. Deze persoon is in staat :

  • voor zover hij zich niet in een gevaarssituatie bevindt, de politie binnen te laten in het beveiligde goed.
  • het alarmsysteem uit te schakelen.

Ten slotte moet u er ook bewust van zijn dat alarmsignalen of boodschappen van meldsystemen niet rechtstreeks aan het noodnummer gericht kunnen worden.

Andere wettelijke bepalingen kan je nalezen in het Koninklijk Besluit van 4 juni 2007.

Onze beveiligingsadviseurs kunnen u tevens op de hoogte stellen van alle mogelijkheden en wetgevingen omtrent inbraakbeveiliging. Van elektronische systemen (alarmsystementoegangscontrolecamerabewaking) tot manuele systemen als inbraakwerende deureninbraakwerende rameninbraakwerende rolluikenomgevingsbeveiliging, enzovoort.

Totaalbeveiliging: onze meerwaarde

Je kan ook bij onze globale websites nml. www.euro-web.be (voor de directe prijzen incl. of excl. standaard werken)